Zijper Museum

Zijper Museum

About the museum

In de permanente expositie zie je wat er allemaal komt kijken bij het plannen, aanleggen en drooghouden van een polder. Daarbij wordt met name de unieke ontstaansgeschiedenis van de Zijper polder benadrukt.

Met moderne middelen wordt het verhaal van deze polder en zijn bewoners in beeld gebracht. Kaarten, animaties, een model vlotbrug, een digitale-belevenistafel: ze nodigen allemaal uit tot verkenning en interactie.

De landelijk bekende Niestadt-fotocollectie van het museum geeft een uniek tijdsbeeld van de periode 1940-1980. Wisselexposities en gastexposities met regionale kunst en privécollectie completeren het museale aanbod.

To the website Zijper Museum
Information

Opening hours

Het museum is open voor publiek op zondag en maandagmiddag van 12.00 uur tot 16.30 uur en op afspraak voor groepen en scholen.

Van 4 april t/m  29 oktober is het museum ook open op donderdag
van 12.00 u. – 16.30 u.

Op eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag is het museum gesloten.

Prices

Volwassenen: € 4,00
Kinderen t/m 4: gratis, kinderen 5 t/m 12: € 2,00
Vrienden (in het bezit van een Zijper Museum Vriendenpas): gratis

Koffie/Thee: € 1,50

Er is geen mogelijkheid om te pinnen.

Contact

Schagerweg 97D
1751 CB Schagerbrug
T 0224 – 57 4114

Other information

Rondleidingen en scholieren
Buiten de genoemde openingstijden bestaat de mogelijkheid voor groepsbezoeken en en bezoeken door scholen, maar alleen op afspraak. Aanvragen voor een groepsbezoek/bezoek door school kunnen ingediend worden via het Contactformulier of door een telefoontje naar 0224-574114 (alleen tijdens openingsuren).

Parkeren
Langs de toegangsweg vanaf de Schagerweg naar het museum en aan de overkant van de Schagerweg bevinden zich voldoende parkeerplaatsen.

Rolstoelvriendelijk
Het Zijper Museum is rolstoelsvriendelijk.

An impression of the museum

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl