Zijper Museum

Zijper Museum

review van een bezoeker

"Fantastisch museum in de Zijpe. Wat een prachtig inkijkje in onze polder en de mensen die er geleefd hebben. Zeer de moeite waard!"

Over het museum

In de permanente expositie zie je wat er allemaal komt kijken bij het plannen, aanleggen en drooghouden van een polder. Daarbij wordt met name de unieke ontstaansgeschiedenis van de Zijper polder benadrukt.

Met moderne middelen wordt het verhaal van deze polder en zijn bewoners in beeld gebracht. Kaarten, animaties, een model vlotbrug, een digitale-belevenistafel: ze nodigen allemaal uit tot verkenning en interactie.

De landelijk bekende Niestadt-fotocollectie van het museum geeft een uniek tijdsbeeld van de periode 1940-1980. Wisselexposities en gastexposities met regionale kunst en privécollectie completeren het museale aanbod.

Naar de website
Informatie

Bezoekadres

Schagerweg 97D
1751 CB Schagerbrug

Openingstijden

De wisselexpositie voor het jaar 2024 vertelt, onder de naam “Er zal zijn een kanaal”, de rijke geschiedenis rond de aanleg van het Noord-Hollands kanaal.
Vanaf 7 januari 2024 is voor een periode van drie maanden de gastexpositie “String art” van Hans Tempelman te zien.
In de foto-expositieruimte is een Belevenistafel geïnstalleerd met daarop verschillende interactief te benaderen beeldcollecties.  

Standaardopeningstijden:
Zondag en maandag van 12.00 tot 16.30 uur.
Van 1 mei tot 1 november ook op woensdag van 12.00 tot 16.30 uur.
Groepen en scholen op afspraak.
Eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag gesloten.

Prijzen

Toegang: gratis

Contact

T 0224 57 4114 (alleen tijdens openingsuren)
Groepsbezoek: 06-82772524
Bezoek scholen: 06-82772524

Overige informatie

Rondleidingen en scholieren
Buiten de genoemde openingstijden bestaat ‘in normale tijden’ de mogelijkheid voor groepsbezoeken en en bezoeken door scholen, maar alleen op afspraak. Aanvragen voor een groepsbezoek/bezoek door school kunnen ingediend worden via het Contactformulier of door een telefoontje naar 06-82772524.

Parkeren
Langs de toegangsweg vanaf de Schagerweg naar het museum, naast het museum  en aan de overkant van de Schagerweg bevinden zich voldoende parkeerplaatsen.

Rolstoelvriendelijk
Het Zijper Museum is rolstoelvriendelijk.

Exposities en tentoonstellingen

Een impressie van het museum

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl