Musea gemeente Schagen volop bezig met voorbereidingen Open Museumweekend

Alle musea uit de gemeente Schagen zijn volop bezig met de voorbereidingen voor het eerste Open Museumweekend op 13 en 14 mei. Tussen 11:00 en 16:00 uur zijn de 11 musea gratis toegankelijk én zijn er, voor zowel de jeugd als volwassenen, bij alle musea speciale activiteiten waar je aan deel kunt nemen of optredens te bewonderen. Zo zijn acteurs nu al druk aan het repeteren, worden er speurtochten voor kinderen samengesteld, worden er bijzondere exposities ingericht, zijn de gidsen bezig met hun verhalen en zijn alle vrijwilligers het promotiemateriaal van dit bijzondere evenement aan het verspreiden. Op verschillende plekken in de gemeente kun je vanaf nu de folders en aankondigingsposters over het Open Museumweekend vinden.

Ap Strampel van Museumboerderij Tante Jaantje uit Callantsoog licht het graag nog wat verder toe: “Wij zijn met alle musea uit de gemeente Schagen een unieke samenwerking aangegaan, met als doel de bekendheid van de musea te vergroten. Het feit dat wij maar liefst 11 musea in onze gemeente hebben is bij veel mensen niet bekend. Elk museum is uniek en vertelt een eigen verhaal. Zo hebben wij een automuseum en een nog werkende korenmolen, maar ook een jutters- en kunstmuseum en verschillende musea met de geschiedenis over een bepaalde periode of gebeurtenis. In elk museum vinden tijdens het Open Museumweekend unieke belevenissen plaats die een bezoek extra bijzonder maken.”
Gonno Leendertse van het Zijper Museum uit Schagerbrug vult aan: “Alle musea pakken echt uit. Elk museum heeft gezocht naar aanvullende activiteiten die passen binnen het thema van het eigen museum. Zo is er een sneltekenaar aanwezig en zijn er unieke voertuigen van vroeger te bewonderen, kun je scherven laten determineren of onder leiding van een gids een rondleiding krijgen of op de foto in een rijtuig van vroeger. Ook aan de jeugd is gedacht. Er worden bijvoorbeeld pannenkoeken gebakken en er zijn speurtochten. Kinderen kunnen zich verkleden, origami figuren leren maken of oud-Hollandse kinderspelletjes doen. Kortom… Er valt veel te beleven en hierdoor is het ook nog eens een leuk uitje voor bijvoorbeeld Moederdag!”

Voor informatie over de musea, het complete programma en de locaties; zie www.museaschagen.nl.

Musea gemeente Schagen volop bezig met voorbereidingen Open Museumweekend

Deel dit bericht

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl